trubaduren

Chloé: We're gonna die! Me: Yes, and we're gonna have fun doing it.

Kategori: Ett och annat

Okej, nu kommer lite dåliga nyheter. Jag ska försöka att skriva lite mindre på bloggen. På senaste tiden har jag varit liite för mycket i Sverige och chattat med kompisar osv. Det måste sluta om jag ska kunna ha ett liv här och inte bara sitta och längta hem efter Sverige. Nu när jag var sjuk längtade jag en massa, och det är inte bra för jag behöver vara glad och trevlig om jag ska få några kompisar här. Så, en gång i veckan och det är gränsen. Inte mer.

Sen till gladare nyheter, jag har fått min andra familj! I december eller januari ska jag byta eftersom Elsie inte kan ha mig här under hela året. Än så länge vet jag inte så mycket om familjen förutom att de inte kan så mycket engelska och att det är en brorsa född -93 och tre systrar. Brorsan (Alejandro) ska till Tyskland i januari och då har de plats för mig! Wihoo! Är jätteglad, massa syskon!

Sen har jag tagit lite bilder! Fast mest på en pjäs om Robin Hood som spelades av fjärdeklassare, de var runt 10 år gamla. Väldigt gulligt. Jag var där med Chloé som är utbytesstudent och hennes värdsyster Ampario.Sen var jag på el boliche också! Typ som ett disco. Det var jättekul och vi dansade till klockan fyra på morgonen.  Jag var lite överraskad över att de faktiskt serverade alkohol medvetet till tonåringar. Intressant. Tog inga bilder tyvärr men hittade en bild på våran gympasal.Och nej, vi har inget tak. Fråga inte varför, jag har absolut ingen aning. Jag är bara glad att det inte regnat än så länge.

Vi ses om en vecka!

Trainspotting

Kategori: Ett och annat

Underbart bra, smått äcklig och väldigt bisarr film. Älskar McGregor.

Ehehe

Kategori: Ett och annat

Kom på en annan rolig grej med OC, att se Kirstens frisyr gå från bad to worse. Kunde hon ha en värre hårstylist? Jag bara undrar...(ignorera kinesiskan)

Yum

Kategori: Ett och annat

En av de trevliga sakerna med O.C (förutom dåligt skådespeleri och snygga människor) är att skratta åt Adam Brodys a.k.a Seth Cohens många lustigheter. Plus att han är mycket söt.Varför är bilderna i så konstiga storlekar och varför är internet så seeegt? By the way, märks det att jag är sjuk? Har börjat skriva miljoner inlägg om dagen, om absolut allt och ingenting, haha, allt är som det brukar vara verkar det som (även om det är på andra sidan jordklotet).

I wish my smile was your favourite kind of smile

Kategori: Ett och annatSpotify surar över att jag inte är i Sverige längre och jag tror att jag måste uppgradera till Premium för att kunna fortsätta knarka svenska artister. Blir dyrt det här.
________________________________________

Upptäckte spellistor på Youtube, se där, kanske inte behöver bli så fasligt dyrt i alla fall.

Icky sicky

Kategori: Ett och annat

Så, jag är alltså fortfarande sjuk. Kan faktiskt inte minnas förra gången jag var såhär sjuk. Har stört ont i huvudet och har tillbringat nästan hela dagen i sängen med min älskade dator. Jag blir så sur över att jag är sjuk! Det är ju egentligen meningen att man ska ha så lite kontakt med hemlandet som möjligt, men vad ska man annars göra när man ligger hemma och sjukar sig? Blää!

Eftersom jag har så mycket tid över tänkte jag ta mig tid och skriva ännu ett milslångt inlägg som jag VET att ingen annan än mamma och pappa (och möjligen Karin) kommer orka läsa.

Nu när ni vet lite mer om Corrientes så tänkte jag berätta om min skola. Jag går på Instituto de Musica som är en statlig skola med musiklektioner. De spelar nästan bara klassisk musik, så jag vet inte riktigt hur det kommer gå ihop med mig men jag antar att jag får vänja mig eller något.

Jag går i femman (näst sista året), i secundario (typ mellan och högstadiet) escuela, i en klass på ca 20-25 elever. Än så länge har det varit bra men jag har ju bara vart där tre gånger så det kan ju ändras också. Klassrummen är ungefär hälften så stora som de i Sverige, och om man sitter längst bak i klassrummet är det svårt att komma loss innan lektionen är slut eftersom bänkarna står så tätt ihop att man nästan måste klättra över dem.

Vad jag förstått så har man varje ämne en gång i veckan, och det ämne jag hatar mest är engelska. Mest på grund av läraren som ... let's not talk about it.

Jag älskar mina klasskamrater, de är jättegulliga. Har ni sett min logg på Facebook? Haha, sjukt!

Här skulle det btw passat bra med lite bilder, men på grund av att jag är SJUK (aaarrggghhhh) kan jag inte ta några. Nämnde jag att jag hatar att vara sjuk? Oh well, ni får helt enkelt nöja er med en google-bild.

You gotta love 'em

Kategori: Ett och annat

Man bara måste älska mina klasskompisar som kommer förbi på sin lunchrast bara för att kolla hur jag mår.

Corrientes

Kategori: Ett och annat

Är sjuk idag också. Börjar bli trött på att nästan hosta ur mig lungorna och att vara svimfärdig varenda gång jag står upp. Det här betyder självklart att jag måste stanna hemma från skolan vilket jag nästan är lite sur för eftersom jag inte lär mig någon spanska. I alla fall tänkte jag ta tillfället i akt och berätta lite om Corrientes.

Corrientes har ca 450.000 invånare, (större än Gbg alltså) och även om den inte SER stor ut på grund av alla låghus så är den alltså ganska stor. Staden bildades år 1588 men nästan inga av byggnaderna är så gamla eftersom spanjorerna (som bildade staden) och aboriginerna krigade i hundratals år om staden. De äldsta byggnaderna är runt hundra år tror jag.

Staden ligger vid floden Rio Paraná och det finns en strandpromenad (la Cosanera tror jag den heter) där alla friskusar kan springa och alla lata sitta och titta på floden eller(/och) äta glass, helado.

Byggnaderna är för det mesta låga, men det finns endel höghus också. Vägarna och de flesta av husen är gamla och ganska slitna, (det mesta i staden är faktiskt ganska skamfilat) men Cristina (min kontaktperson med YFU) sade att det beror på finanskrisen, och att det börjar bli bättre nu.

Hoppas att ni vet lite mer nu, försökte att ta med lite mer än vad som bara står på internet. Ska försöka lägga upp lite bilder när jag blir frisk så får ni se hur det ser ut med egna ögon.

PS. Jag tror att jag ska länka varje inlägg jag lägger upp på Facebook så ni inte behöver gå in på bloggen vareviga dag, utan bara när det är något nytt.. DS.

Estoy enfermo

Kategori: Ett och annat

Idag är jag sjuk! Det är sämst och har nästan börjat längta hem lite bara för att allt suger så hårt. Jag kan i alla fall andas genom näsan så det är bra, men varenda gång jag ställer mig upp snurrar det och ögonen tål inte ljuset för då börjar det göra ont. Det mesta i kroppen värker och kan nästan inte prata, på det måste jag också uthärda att ta otroligt äcklig hostmedicin som jag nästan får kväljningar av. Blääää!

Jag pratade i alla fall med la familia imorse, och det var mysigt. Karin sade att hon skulle utnyttja alla kläder som jag hade lämnat kvar och jag sade att det var okej eftersom jag gjorde samma sak mot hennes kläder när hon var i Frankrike.

Tror jag ska sova nu, eller försöka i alla fall, wish me good luck!

De första dagarna

Kategori: Ett och annat

Ojojoj, det har hänt sa mycket pa sa kort tid att det kommer bli svart att sammanfatta allt! Men jag ska försöka i alla fall.

Och nu kommer ett sadant där langt inlägg som ingen kommer att orka läsa, men whatever.

Okej, sa flygresan var jättelang. Jag tror att den tog ca 16,5 timme, plus allt köande när man kom fram.. (nu har jag bytt till min dator, så jag kan skriva åäö) Men det var helt  okej ändå, man kunde kolla på teve och grejer och jag fick se Paris från luften på natten med alla ljus överallt, det var jättefint. Jag tog en ganska misslyckad bild, men den är väl bättre än inget antar jag...Resten av helgen var jag på någon internatskola med alla andra utbytesstudenter från YFU som skulle till Argentina. Det var lite som förberedelselägret all over again, men roligare.

På söndag kväll tog jag en buss tillsammans med Reilly och Chloé (två tjejer som också skulle till Corrientes) och vi åkte buss i tolv timmar. Jag vet att det låter som jättemycket, men det var faktiskt inte så mycket eftersom vi sov ganska mycket, även om jag var vaken och såg solen gå upp. Jag tror inte att jag verkligen sett solen gå upp förut. Jag har varit uppe och det har blivit ljust igen, men jag har aldrig verkligen sett solen gå upp över horisonten.När vi kom fram hälsade vi på alla (massa pussar och kramar överallt) och sen efter att jag packat upp åkte Elsie och jag till ett födelsedagskalas hos hennes kollega. Det var bara vuxna och jag men det var verkligen jätteroligt. De var inte jättebra på engelska men jag förstod mycket på grund av deras kroppspråk och sånt. Vi åkte hem tidigt för att jag var så trött, och sen sov jag i 8 timmar. Jag vakande mitt i natten och jag och Elsie kokade lite pasta och te och sen sov jag i 6 timmar till.

Idag har jag varit och sett lite av stan, bland annat shoppinggatan. Den är inte så stor, men det ska nog funka tror jag. Efter det fick jag skjuts till Chloés hus och vi tittade på OC tillsammans med hennes syster. Efter tag kom hennes franskalärare som ville prata franska med Chloé (som är från Belgien) och vi gjorde pan au chocolat (inte säker på stavningen) som är något franskt och väldigt gott.

Det var roligt för hennes brors kompisar var där, men inte hennes bror. Jag antar att de kände systern också men det var väldigt argentinskt på något sätt.

Nu är jag hemma och sitter i min säng med mina små tygtofflor (har inte riktigt vant mig vid att ha på mig skorna inomhus än) och myser. Elsie är inte hemma än, men när hon kommer hem ska vi nog äta middag tror jag.

Jag tror att jag kan trivas här.

Greetings from Buenos Aires

Kategori: Ett och annat

Hej! Nu är jag i Buenos Aires, och jag har skitkul! Jag lyckades fa tag pa en dator med internet (finally!) men den har ett spanskt tangentbord sa det är jobbigt att skriva.

I alla fall, ville bara skriva lite sa ni vet att jag lever. Just nu star en norrebagge bakom mig och översätter at tre andra, det är ganska underhallande.

Bye bye!!

Ps. Mamma: Vi fick se argentinsk tango!!! Ds.

19.30

Kategori: Ett och annat

Då går mitt flyg. Har fortfarande inte fattat att jag ska vara borta i ett år men det kommer väl så småningom antar jag. Hoppas bara inte att jag bryter ihop och börjar gråta på planet.

Har räknat ut att resan kommer ta ca 16,5 timmar, inte så farligt med tanke på att jag väntade mig ungefär dubbelt så mycket, eller åtminstone 20 timmar.

I alla fall, jag ville säga hej då till allt och alla jag inte sagt hej då till. Vi ses om ett år eller så.

Packa packa

Kategori: Ett och annat

Imorgon ska jag packa i massor. Egentligen skulle ju allt varit packat idag så jag kunde ta det lugnt imorgon, men you know me. Jag har tagit fram lite kläder, resten fixar säkert sig självt.


Bildkälla

Sista svenska kvällen (på ett år)

Kategori: Ett och annat

Det verkar som om det mesta jag gjort nu den senaste veckan har blivit den sista. Sista gången jag har filmkväll med Sara och Fedde, sista gången jag kollar på TV och dricker te med familjen, sista gången jag sover i min egen säng, sista gången gången jag sitter och svär över min dator.

Jag vet att det egentligen inte är sista gången, för jag kommer ju tillbaka. Men ett år är mycket. Så det känns som om det är sista gången, fast det egentligen inte är det.

ID-kort? Check!

Kategori: Ett och annat

Och nej, ni får absolut INTE se hur jag ser ut på det!

169

Kategori: Ett och annat

Jag ville bara säga att jag är EN ENDA centimeter från min mållängd, d.v.s. 170 cm. Tusan! Oh well, jag antar att jag får stå på tå ett tag till..


Bildkälla

Kärlek

Kategori: Ett och annatOroa dig inte för att jag ska oroa mig, jag lovar att inte göra det.

Goodbyes

Kategori: Ett och annat

Idag har jag sagt hejdå till några riktigt bra kompisar. Jag kommer sakna dem.

Tyvärr

Kategori: Ett och annat

Vi har kommit fram till att inte ta emot en utbytesstudent i år. Men kanske nästa, man vet ju aldrig.

Sarocha heter hon

Kategori: Ett och annat

Vi ska ta emot en utbytesstudent!!!! Eller ja, resten av familjen ska göra det. Jag ska ju till Argentina. Detta betyder att jag måste städa ur och packa ner hela mitt rum i flyttlådor. Suck.

Jaja, jag antar att det får bli okej ändå. Det är ju ändå ingen som ska använda mitt rum när jag är borta. Men det känns faktiskt lite orättvist. Det är ju MITT rum.

Det är sådana barnsliga tankar som gör mig till en lillasyster. Hmpf.

Wow

Kategori: Ett och annat

Det verkar som att alla i familjen blev jätteskakade av hela den här båtkraschen. Inte jag. Jag är lugn som en filbunke. Udda..

Today, I'm the cleaning lady

Kategori: Ett och annat

Idag ska jag städa. Till det behövs musik. Varsågoda.

Bad habit

Kategori: Ett och annat

Jag måste verkligen sluta lägga mig så här sent. Det kan inte vara nyttugt att vända på dygnet. God natt i alla fall.

Apropå att packa

Kategori: Ett och annat