trubaduren

Corrientes

Kategori: Ett och annat

Är sjuk idag också. Börjar bli trött på att nästan hosta ur mig lungorna och att vara svimfärdig varenda gång jag står upp. Det här betyder självklart att jag måste stanna hemma från skolan vilket jag nästan är lite sur för eftersom jag inte lär mig någon spanska. I alla fall tänkte jag ta tillfället i akt och berätta lite om Corrientes.

Corrientes har ca 450.000 invånare, (större än Gbg alltså) och även om den inte SER stor ut på grund av alla låghus så är den alltså ganska stor. Staden bildades år 1588 men nästan inga av byggnaderna är så gamla eftersom spanjorerna (som bildade staden) och aboriginerna krigade i hundratals år om staden. De äldsta byggnaderna är runt hundra år tror jag.

Staden ligger vid floden Rio Paraná och det finns en strandpromenad (la Cosanera tror jag den heter) där alla friskusar kan springa och alla lata sitta och titta på floden eller(/och) äta glass, helado.

Byggnaderna är för det mesta låga, men det finns endel höghus också. Vägarna och de flesta av husen är gamla och ganska slitna, (det mesta i staden är faktiskt ganska skamfilat) men Cristina (min kontaktperson med YFU) sade att det beror på finanskrisen, och att det börjar bli bättre nu.

Hoppas att ni vet lite mer nu, försökte att ta med lite mer än vad som bara står på internet. Ska försöka lägga upp lite bilder när jag blir frisk så får ni se hur det ser ut med egna ögon.

PS. Jag tror att jag ska länka varje inlägg jag lägger upp på Facebook så ni inte behöver gå in på bloggen vareviga dag, utan bara när det är något nytt.. DS.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: