trubaduren

Surpriiise!!!

Kategori: Musik

Haha, mina kära utbytesstudentskompisar (Chloé, Reilly och Connor) överraskade mig med tårta och allt. De är så mysiga. Nu blir det partyyy!!!!

The partypeople

Kategori: Ett och annat

Argentinskt folk är partyfolk. Det visste jag väl innan jag åkte också, men nu är det bevisat. I tisdags var det Día del Estudiante så vi var lediga hela dagen. I måndags firade vi Día del Estudiante i skolan vilket betydde att vi hade en halv lektion innan vi utsmyckade hela skolan med pappersblommor. Sen valdes det en kung och drottning av våren och efter det dansade vi loss i några timmar. Helt underbart. På kvällen åt jag middag med Chloé, Miky och några andra av deras klasskompisar och sen mötte jag mina klasskompisar och vi gick till el boliche. Det var kul i början, men jag antar att ett regn- och åskväder kan förstöra det mesta, särskilt om klubben bara har tak till hälften av byggnaden.Just nu bor jag hemma hos Chloé eftersom min värdmamma reser med sitt arbete i tio dagar. Har varit ganska sweet, fast mitt rum är väl kanske inte det bästa med tanke på att det har glasdörrar och ligger på nedervåningen. Jag kan också stolt berätta att jag tagit den svenska kulturen till Argentina, numera äter jag havregrynsgröt varje morgon. Synd att de inte har IKEA i Argentina, jag hade lätt köpt lingonsylt. Nu får jag nöja mig med banan istället. Men det är ganska gott så jag klagar inte. Jag har fått Chloé att börja med det också, yay!

Snart är det min födelsedag!! Jag vet inte riktigt hur jag ska fira nu när Elsie (min värdmamma) är borta och allt. Igår var jag på Regatas (inget boliche, så människorna var yngre men musiken mycket sämre) med endel utbytesstudenter, så idag är jag ganska trött. Klockan fem ska jag iväg till någon slags resitación med mina klasskompisar, men efter blir det nog hemmakväll, mys!

Det går inte så bra med musiken som jag hade hoppats. För det första är min skola helt inriktad på klassisk musik, i alla fall om man spelar fiol. Sen är ju folkmusiken i Corrientes mest bara en gitarr och ett dragspel, ingen plats för andra intrument här inte. Jag antar att jag kan vänja mig vid all klassisk musik, det kan vara kul ibland. Det är bara det att när jag hör gitarrfolket spela sina folklåtar blir jag så ledsen eftersom jag inte kan vara med. Och sen en annan grej.. Jag måste lära mig spela piano. Och det är jättesvårt. Jag har alltid gillat att sitta hemma och lära mig små låtar, men när man får betyg i det och alla låtar är alldeles för svåra är det inte lika kul längre. För att göra allt värre har vi inget piano hemma utan jag måste gå till skolan och spela hela tiden. Vanligtvis är det väl det inte så farligt eftersom det bara tar 10 minuter att gå till skolan, men nu när jag bor hos Chloé tar det 40 minuter, och då är det inte ens säkert att de har ett piano ledigt. Blääääääää!

Okej, enough with the moping around. När man tänker på det så är det ju nästan bara det som är det dåliga med Argentina, det är så mycket här som är så bra.

The Piano

Kategori: Musik

Sitter här och har tjejkväll med Chloé. Imorgon blir det dansa av så ikväll tar vi det lugnt. Snart ska vi göra den otroligt svenska kladdkakan, och ett längre inlägg är på gång, jag lovar. Tills dess får ni nöja er med det här.

Hipp som happ

Kategori: Ett och annat

Ja, här sitter jag och småfryser lite med en varm dator i knäet. Jag tror att jag vant mig av vid  att inte blogga så mycket nu. Det känns liksom lite onödigt (fast jag vet ju självklart att det inte är det och att ni säkert suger i er vartenda ord jag skriver, i alla fall mamma och pappa och Karin).

På senaste tiden har Sverige känts som allt längre och längre bort, som om det verkligen är ett land på andra sidan jorden. Så kändes det inte förut, då behövde jag bara logga in på Facebook så var jag hemma. Det kanske är för att jag känner mig mer hemma här eller för att jag ersatt mitt svenska liv med mitt argentinska liv, vad vet jag?

I alla fall, nu är det slutfilosiferat. I fredags hade jag min första konsert med skolan. Det gick ganska dåligt men jag skyller på att jag bara hade haft noterna i ca en vecka. Och att allt var hardcore klassiskt (förutom kören då men där ursäktar jag mig med att jag aldrig sjungit i kör tidigare).

Något som jag måste vänja mig vid är den argentinska tiden. Allt är alltid senare än vad som sägs. Det är ganska brukligt att säga att man ska mötas klockan halv 4 och sen egentligen mötas klockan 4 utan att det är något fel med det. Som på konserten. Den skulle egentligen starta halv 5 men halv 6 hade den fortfarande inte startat, och då hade vi varit där sen halv 4. Suck.

Och jo, nu har jag äntligen min  skoluniform. Det är först en vit blus under en liten grå klänning med ett band att knyta i midjan. Sen har jag marinblå knästrumpor och egentligen ska jag ha speciella skor också men det ska jag köpa senare. Man kan köpa en tjocktröja och halsduk också men det är ju ganska onödigt för mig eftersom vintern redan är över. Jag kommer att se ut som Gossip Girl, ser redan fram emot imorgon. Och ja, jag lovar att ta bilder.

Det här blev ett ganska dåligt inlägg, förlåt för det, men det händer så mycket intressant saker hela tiden att det är svårt att sammanfatta allt utan att det blir tjatigt. Och nu måste jag sova, annars kommer jag aldrig upp i morgon. Sov sött alla människor i det kalla landet långt långt borta.

A girl in Argentina

Kategori: Musik

Just nu har jag Computación, ett totalt onödigt ämne där vi bland annat bloggar. Mys! Det var inte så länge sedan jag skrev det dära deppinlägget, men det är bättre nu, i alla fall idag. Så oroa er inte, jag klarar mig.

Just den här helgen har jag flyttat till ett annat hus eftersom min värdmamma jobbar i någon annan stad för tillfället. (Tycker hon jobbar alldeles för mycket, hon är aldrig hemma, och det är ju inte så kul för mig direkt.) De pratar inte så mycket engelska vilket bara är bra tycker jag. Är nämligen inte så bra som jag vill vara på det där främmande språket. Och det betyder också att jag får syskon, vilket är något som jag saknar. Jag har ju Amparo och Chloé som sällskap, men de kan ju inte alltid var där heller. Och då går jag in på Facebook istället och så vips har vi ännu ett deppinlägg här på bloggen.

(Bara för att snacka om något annat..) Det är galet vad jag sover här, efter lunchen sov jag till exempel en hel timme, bara sådär. Och det är just nu jätte kallt här också och jag önskar att jag tagit med min vinterjacka. Sover till exempel med dubbla täcken.

Har inte så mycket att skriva, visade just en argentinare Billie the Vision and the Dancers, vet inte om han gillade dem. Ni ska i alla fall få lyssna på dem.


Här kommer ett deppinlägg

Kategori: Ett och annat

Hej. Jag är inte bra på att vara borta från Sverige. Trodde aldrig att jag faktiskt skulle sakna själva landet. Rudbeck, matsalskön. Alla långa killar, jag gillar faktiskt känslan av att bara nå upp till axlarna på folk, jag känner mig som en jätte här. Eller i alla fall lika lång. Och att faktiskt kunna skämta, och prata och skratta på svenska. Mina kompisar. Och jag vet att jag kände mig ensam ibland där hemma, men jag visste inte vad jag hade. Och det självklara i att äta grönsaker. Jag köpte morötter igår, första gången på en månad eller så som jag åt det. Och duggregnet. Här häller det bara ner. Och att inte ha på sig skor inomhus. Och alla rena gator. Alla hela gator. Kommunaltrafiken. Tågen. Och allt som är för dyrt för att köpa. Och de rena simbassängerna fria från killar som tror att det är okej att stirra (oh ja, det är okej att stirra här) och omklädningsrummen med elektroniska lås. Och kylan. Hösten. Maten, framförallt maten. Det är det värsta, ingenting är som det är hemma och det är väl bra på ett vis men samtidigt är det jobbigt för jag vill äta normal mat då och då också. Jag skulle behöva vara i Sverige då och då, så att jag orkar med att vara i Argentina. Jag måste orka att titta på barnprogram för att lära mig spanska, eller lära mig dum klassisk musik som ger huvudvärk, eller bara skriva upp ord och översätta. Sånt är mentalt uttröttande, och efter ett tag blir det faktiskt för mycket. Det går inte att kämpa och kämpa och kämpa. Man måste ta och vila ibland, slappna av.

Jag är nog bara trött, oroa er inte. Imorgon är en ny dag och nu har jag vilat. Jag ska kämpa.