trubaduren

Uppsala

Kategori: Ett och annat

Ryggsäcken är packad, pastasalladen lagad, skorna impregnerade och filten ihoprullad. Det enda som saknas är Syster Yster som borde vara här och tagga, men hon kommer nästa vecka istället.

Jag ska snart (om 5 minuter) ge mig iväg till stationen och möta upp ett glatt gäng människor. Innan dess måste jag bara frånvaroanmäla mig. Hej då fysiklektion, hej Valborg!

Du kan gå din egen väg låter lite som Suspicious minds, men det gör inte så mycket

Kategori: Ett och annat

Vänner alltså

Kategori: Ett och annat

Jag har världens bästa vänner, det har jag sagt förut men jag säger det igen. Jag är så himla glad att jag har er! (Heheh, hoppas att ni läser det här annars blir det konstigt.) Idag när jag gick till skolan var allt nämligen bara skit. Sån där frustrerande och gå-härifrån-innan-jag-slår-dig-väldigt-väldigt-hårt-skit. Men sen hade jag en ganska trevlig svenskalektion, en jättebra lunch, ett första hål med Diyar som alltid är rolig, och ett andra hål med Katarina, Sara, Marie, och Linda som alla övertalade mig om att jag hade rätt och att den som inte insåg hur bra jag var inte var värd mig. 
 
Så när jag gick hem idag från skolan var jag inte så sur längre, eller arg. Eller någonting. Bara lite trött, så jag somnade i soffan ett tag men nu är jag vaken och ska plugga lite fysik. Imorgon är det Valborg, det ser jag väldigt mycket fram emot.

Du är mitt ex, jag förväntar mig absolut ingenting alls av dig.

Kategori: Ett och annat

Vad gör man egentligen när något man litat på helt och fullt visar sig vara något helt annat än man trodde? Jag vet inte vad jag ska göra, för inget jag gör har någon som helst betydelse. Det krävs bara en för att avsluta en relation trots allt. 

VÅRSKRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK

Kategori: Ett och annat

Det är helt underbart vad soligt det har varit idag! Och varmt! Nåja, ganska varmt i alla fall. Men våren är här nu, (det tycker i alla fall jag) och det känns helt fantastiskt underbart.

Tal i SvB #2

Kategori: Ett och annat

Jag kan inte fatta det, jag har skrivit klart mitt tal nu. Det är KLART! För er som inte visste det så valde jag att byta infallsvinkel i alla fall, då absolut ingen tyckte att min gamla infallsvinkel hörde ihop med temat Normer och värderingar. Så jag skrev ett nytt tal, idag. Samtidigt som jag var tvungen att hinna med att jobba ett 9-timmars pass på Balders, gå på en fysik lektion och försöka att inte somna för att mina fötter var så trötta (något de fortfarande är).

Jag hade faktiskt precis pratat med mamma och bestämt mig för att ge upp totalt när jag kom på att jag borde skriva ett PM, och då lossnade allt. Jag kom på en inledning och en avslutning och helt plötsligt hade jag ett inte så pjåkigt 4,5-minuters tal. Nu ska jag bara klara av att framföra det också, för det gick ju sååå himla bra förra gången. Hähä.

Tal i SvB

Kategori: Ett och annat

Åh, vad det ska vara svårt att skriva ett bra tal till nationella proven i SvB. Temat är normer och värderingar och jag som ville ha lite roligt valde att hålla ett tal om Carpe diem och svårigheterna med att leva efter en sådan värdering i en vardag fylld av en massa läxor och måsten och ditten och datten. Tyvärr var min lärare lite tveksam till min infallsvinkel, men nu jävlar får det bära eller brista - jag vägrar att prata om civilkurage som precis alla andra ska göra.

Brustna hjärtans höst

Kategori: Ett och annat

Jag pluggar och lyssnar på Lars Winnerbäck. Åh.

Jag går och lägger mig nu

Kategori: Ett och annat

Nej nu är jag inte arg längre. Nu är jag sådär som jag var i lördags när jag satt i sofforna på övervåningen och Jocke frågade mig om jag var trött och jag sade "Nej, bara ledsen. Men det är okej.". Förlåt Jocke, jag vet att du bara försökte vara trevlig, och fick lite mer än vad du bad om. Jag tror att du klarar dig.

Men jo, jag är så där nere att Håkan är min enda räddare. Egentligen så räcker väl inte ens han till, det är inte som att jag blir på bättre humör av hans Det tog så lång tid att bli ung. Jag heter inte ens Eva. 

MEN ÅH!

Kategori: Ett och annat

Erik har flyttat igen, så nu har han inget wifi, ergo ingen möjlighet till skype. Imorgon skulle ha passat perfekt för en pratstund, men han kan hitta ett ställe med wifi tidigast tisdag. Och då kan inte jag. Man skulle ju kunna tänka sig onsdag, torsdag eller rent utav fredag - men nej. Jag börjar 8.20 samtliga dagar. Och lördag funkar inte för då ska väl han ut och jag börjar jobba kl 11. Så det får bli söndag. Om en vecka. En fucking jävla vecka. ÅH JAG BLIR SÅ SUR! 

Slutkörd

Kategori: Ett och annat

Oj vilken helg! Först repeterade jag nästan ett helt kapitel fysik, sen festade vi hela natten hos Sara som fyllde 20, sen sov jag 5 timmar hemma hos Rylanders och sen jobbade jag tills för ca 3 timmar sen. Mina fötter är slut, mina axlar är slut, mitt hår är definitivt slut. 
 
Det var en alldeles jättejättelyckad 20-årsfest som Sara hade, med beerpong (dreamteam: jag, Johanna och Sophie) och trevliga människor. Jag hade förfärligt roligt tills jag tog en shot tequila som gjorde mig lite spyfärdig. Jag har ju inte druckit tequila sen Argentina (tror jag i alla fall) så det var lite av en chock att det smakade så äckligt. Efter den upplevelsen tog jag det lite lugnare, till skillnad från resten av festgästerna. Både den ena och den andra körde stenhårt precis som många andra - med varierande resultat. Jaja, huvudsaken är ju att alla hade kul och att alla mår bra nu. 

Så dålig på det här med att plugga

Kategori: Ett och annat

Nej nu tusan ska jag börja plugga fysik, en lös planering är uppsatt och jag är redo att börja mosa in allt som har med 150 p FyB att göra. Det är bara 25 dagar kvar till kurspovet, med andra ord är det dags att sätta igång nu.

Woopdidoodledoo

Kategori: Ett och annat

Jeez, det visade sig att Reilly inte ska till Argentina i vinter, MEN CHLOÉ SKA DET! Så det blir en Argentina-resa i alla fall, och jag som inte trodde att det skulle bli av när jag förstod att jag antagligen skulle åka ensam. Det är klart, det känns lite fånigt att jag har ett sådant behov att åka med åtminstone någon ur Las Hos, men de ÄR Argentina för mig. Det skulle inte vara detsamma utan dem. 

Så jag är glad, för nu känns det som att det här sabbatsåret är värt det. Nu har jag en massa äventyr på gång, i sommar ska jag till någonstans i Frankrike eller Belgien med Las Hos, sedan kommer de till Sverige och sen åker jag till Norge och sen är det jul och sen åker jag till Argentina. AHMAHGAHD! Jag är sjukt taggad nu, helt plötsligt!
Jag, Reilly och lite av Chloé. Hahaha.
 
Mina fötter och Atlanten i Miramar.

En fredag på en tisdag

Kategori: Ett och annat

Idag är grå och regnig och ganska så trist. Jag har spenderat hela dagen hemma (tack vare fredagsschema istället för tisdagsschema) och nu ska jag till skolan för en svenskalektion. Sen ska jag jobba, iatället för att gå på musikarnas konsert. Ångrar mig redan. 

Bästa grejen

Kategori: Ett och annat

Vänner förresten, ganska så underbart att ha. Särskilt när de är duktiga på att kramas när man vill gråta eller skriva fina sms bara för att man ska veta att de finns där. Eller att skriva en mysig kommentar så att det blir lite roligare för mig att blogga, hihi!

Slutet av helgen

Kategori: Ett och annat

Ojojoj, i natt sov jag 5 timmar (tack vare underbar sovmorgon) och efter att ha spenderat x antal sömniga och ganska trevliga timmar i skolan gick jag hungrig hem och åt och sov resten av dagen. Nu när jag faktiskt ska sova på riktigt i min säng med kudde och allt är jag såklart helvaken, awesome!

Igår gick jag på filmskivan, i sällskap av en sexig kvinna från 20-talet, en Pocahontas med stickad (?) tröja och Judit och Judit. Själv agerade jag dalmatinerhund och skällde på allt och alla - speciellt på en viss Tiger som avslöjade att han var full under sitt framträdande på kvällsshowen. Det var askul och precis lagom mycket folk, Pure var halvfullt. Jag önskar i efterhand att jag tagit med mig kameran och dokumenterat lite men nu gjorde jag inte det. Får väl överleva, snyft.

Början av helgen

Kategori: Ett och annat

Det känns som att jag inte varit hemma på jättelänge, vilket jag inte har. Nåja, inte på 1,5 dygn åtminstone. Pluggkvällen igår blev en (för mig) oväntad sleepover, och efter att dagen efter ha jobbat till sju åkte jag tillsammans med några ur gänget iväg till Husby för en gospel-konsert. Huvudperson var Frank Ådahl, han som gjorde Simbas röst i den svenska versionen av Lejonkungen (AHMAHGAAHD). Det var sjukt coolt, och han var sjukt härlig och trevlig. Vi kunde t.o.m. höra Simba i hans röst, särskilt när han sjöng på svenska. Jag bara väntade på att han skulle brista ut i "Käänn en doft, av kääärlekeeeen..", vilket han inte gjorde. Mycket sorgligt men inte särskilt oväntat. Däremot pratade han en jäkla massa om Jesus. Det var kul att få höra någon annans perspektiv på det hela, men jag måste säga att jag själv har ganska svårt att bli frälst på en kille som levde för 2000 år sedan. Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon har jag sovmorgon och ingenting alls planerat!

Pluggkaos och övernattning

Kategori: Ett och annat

Nu är vi hemma hos Rylanders och "pluggar". Vi pluggade ett tag, jag tror att alla varit mycket duktigare och effektivare än jag, men jag har jobbat och är därför jättetrött i fötterna, så det är okej. Medans alla andra skriver projektrapport räknar jag fysik, eller så var det i alla fall. Nu diskuteras det gymnastik och sporadiska utrop som "Jag orkar inte mer" och "Nej, nej, nu ÄR jag klar!" hörs i bakgrunden. Och nu ställer sig Helena på huvudet, hej och hå.

Ethno in my heart forever and ever

Kategori: Ett och annat

Igår tackade jag nej till att jobba och åkte till Märsta för att spela med Ethno istället. SO FUCKING LYCKAT! Älskar det gänget, seriöst. 

Studybuddy

Kategori: Ett och annat

Jag jobbar som läxhjälp, för en liten tjej i åttan vid namn Emelie. Idag var tredje gången vi träffades och det var precis lika trevligt som vanligt.
 
När vi inte räknar matte (d.v.s. i pauserna) så pratar vi och äter kakor. Idag handlade det om De vet du och vilka låtar som var bra och inte. Hennes favorit var Boyband, och min var såklart Fucka ur (Sälen, åh). Det är kul att snacka med henne, på något konstigt vänster tycker jag mycket bättre om hennes fjortonåriga jag än vad jag tyckte om mitt när jag var 14. Det kanske beror på att jag inte tyckte om mig själv särskilt mycket just då, jag vet inte. Poängen är i alla fall att jag tycker om att vara hennes läxhjälp, och att fler borde jobba som läxhjälpare för det är mysigt och roligt och ganska så givande. 
   

Mammas födelsedag

Kategori: Ett och annat

Hipp hurra, idag fyllde mamma år! Pappa köpte en orkidé, jag en ugnstermometer och en massa mat. När mamma kom hem från jobbet serverades det marinerade oliver och mozzarellabitar med soltorkad tomat. Efter det trollade jag fram en Pasta Carbonara med zucchini. Till efterrätt fick vi en tårta som var större än störst, vi åt hälften. Väldigt lyckat må jag säga.
 
 

Emma

Kategori: Ett och annat

Idag var andra gången jag träffade Emma på tågperrongen i Sollentuna. Vi gick i grundskolan tillsammans, nu jobbar hon på Wayne's i Kista och ja, jag åker ju tåg från Sollentuna hela tiden. Det är lite surrealistiskt att träffa någon från grundskolan bara sådär, man har ju växt upp med och sen växt ifrån varandra på något sätt. Jag var jätteglad när jag gick ut nian, för att jag aldrig skulle behöva träffa någon av mina klasskamrater igen (om det nu inte var så att jag själv ville det). Jag var så fruktansvärt trött på de där människorna, de var så olika mig och mitt sätt att tänka att det bara skar sig när vi umgicks. Jag tror nog att de kände ungefär samma sak för mig, och det var okej. Jag brydde mig faktiskt inte.
 
Nu när jag träffar Emma igen så är det inte alls otrevligt. Vi snackar skit och sen är det inte mer med det, det är ganska kul faktiskt. Hon och jag har totalt annorlunda liv, så det blir många kontraster. Men på något sätt har vi väl kommit över det där med att vi är så olika som personer. Man kan ju prata och vara trevlig även om man inte har så värst mycket gemensamt.

Tiden och tråken

Kategori: Ett och annat

Tiden går förresten jävligt långsamt! Den masar och hasar sig förbi, drar ut på sekunderna och ställer om sig en timme bakåt bara för att retas. Det är inte okej när jag sitter här och inte har något att göra. Tydligen borde jag hitta min passion, det låter som bullshit tycker jag. Hur ska man kunna gå och hitta sin passion i livet bara sådär? Jag är så oinspirerad just nu att jag inte skulle se den ens om den ställde sig precis framför näsan på mig.
 

I'm back!

Kategori: Ett och annat

Hej blogggen, oj vad du har blivit försummad på senaste tiden. Eller snarare sedan i höstas, så ganska mycket mer än bara på senaste tiden. 
 
Jaha, om vi ska köra en kort återblick på vad som hänt i mitt liv sedan sist vi sågs.
 
1. Lagom till sportlovet gick Erik ut skolan och passade på att flytta till Nya Zeeland. Jag åkte till Luleå för att tänka på något annat, och det funkade! Väl där såg jag till att pumpa syrran full med inspiration (till att diska, städa, ta hand om sig själv och sånt där som tydligen inte verkar så viktigt när man bor ensam). Jag hade jättekul och Karin också så det var en lyckad resa.
 
2. Sen kom jag hem och pratade med Erik, kom på att han bodde på andra sidan jorden nu och bröt ihop lite. Men det blev bättre efter ett tag och jag kom på att vi faktiskt kunde sitta och umgås på Skype sådär som vi brukade göra innan. 
 
3. Någon vecka senare åkte jag till Sälen med THE GANG OF GURLZ (Olivias påhitt, inte mitt). Vi hade askul, även om jag railade och trillade och hade lite ont. Vi passade på att Knäcka den till Greven, passa den till Greven och "köpa" shots. Och så festade vi med säsongare, seriöst det bästa jag varit med om på ett tag i uteväg. 
 
4. Efter Sälen gjorde jag och Erik slut. Och det var jättejobbigt och jag mådde dåligt några dagar så det tog ett tag innan jag faktiskt kunde berätta det för någon. När jag väl gjorde det kom jag på att jag var jättejättearg på honom, för att ja, han betedde sig som ett pucko helt enkelt. Men vi snackade och allt blev bättre. Jag försöker att se på det som att det bara är lagt på is, för vi kommer ju att ses och träffas när båda faktiskt är hemma. Det är bara lite svårt att ha ett förhållande när en eller båda parter är ute och flackar omkring i stora världen.
 
5. I samma vända fick jag jobb på Balders Bröd i Sollentuna Centrum (wohoo) vilket passade jättebra med mitt lösa skolschema och all min tid som jag hade. Nuförtiden jobbar jag runt 20 timmar i veckan.
 
Ja, så det var väl det. Jag har köpt en studentklänning också!!! Men bilder på den kan ni glömma, jag vägrar nämligen att visa den för någon om inte Greven gör detsamma med sin. Ha!