trubaduren

Gott Nytt Ar/Feliz Año Nuevo

Kategori: Ett och annat

Gott nytt ar!!!!!! I Argentina ar det fortfarande nagra timmar kvar men i Sverige sa hander det ju snart. Iiiih.

Pupilas lejanas/Avlägsen blick

Kategori: Musik

(egentligen betyder det avlagsna pupiller med det later ju jattekonstigt, sa det fick bli avlagsen blick istallet)



No me dejes morir asi, no me dejes caer en la trampa...

Lat mig inte do sadar, lat mig inte falla i fallan...

(fast det ar sa mycket finare pa spanska)

En rubrik

Kategori: Ett och annat

Som ni ser har jag givit upp det dar med att beratta om allt som hander lite. Det har far bli lite om en vanlig blogg igen. Den var val aldrig sarskilt vanlig, men som den var forut i alla fall. Kanner att den bara dott sakta men sakert och det ar inte vart det att lagga ner massa tid pa att skriva massa saker som ingen egentligen har energin till att lasa. Sa det ar back to old habits, det ar ju battre an ingenting eller hur?

Och detta betyder val ocksa att jag kommer uppdatera oftare, yay till det! En gang i veckan-regeln var val mest behovd i borjan da jag faktiskt langtade hem ibland. Hemlangtan vid jul var inte alls sarskilt farlig, kande ett litet styng i hjartat nar maten var som alltid och inte alls speciell, och allt jag fick i julklapp var ett linne som inte ens var inslaget, men det var allt. Natten var mysig, jag och Chloé (Reilly var i nagon liten by langt langt borta for att fira jul dar) gjorde mest ingenting, bara var med kompisar och pratade. Fast det slutade med ett dopp i en pool och en timmes promenerande hem i gryningsljuset.

Det krossar mitt hjarta lite

Kategori: Musik

Berg och dal bana

Kategori: Ett och annat

I forrgar var en upp-och-ner-vand dag, jag var ledsen och glad och vann personliga segrar. Igar var jag sa himlans saker, bara for att direkt andra mig sen igen. Idag hoppas jag att det blir lugnt. Hoppas.

Antar att det ar sa det ar att vara pa utbyte. Som en 10 och en halv manaders lang berg och dal bana. Suck.

Felicidades

Kategori: Musik

YES! Vann precis en stor personlig kamp over mig sjalv! Tack till mig, for att jag ar sa bra sa bra sa bra.

Det ar sjukt, kanns som att jag ar har mitt i Argentina och jag mar sa himla bra. Jag ar sa nojd med mig sjalv och jag forandras sa mycket. Och jag ar mitt i det och allt gar sa fort och jag alskar det.

Loca Loca Loca

Kategori: Musik

Älskar älskar älskar


Feliz Navidad tu-ru-tu-tuuh

Kategori: Ett och annat

Jaha, det ar den tjugofjarde och jag sitter i mitt morka sovrum och missade samtalet med familjen idag klockan 8 pa morgonen. FAN! Ahh, jag ville verkligen prata med dem, fast det kanske var bra att jag inte gjorde det, sa jag inte borjar langta hem en massa menar jag. Alla sade att julen skulle vara jattesvar med hemlangtan och det, men jag har inte kant av det sa mycket faktiskt. Kanske for att det nastan inte ens finns nagon jul har. Egentligen hoppar jag bara over den ett ar, sa far jag komma tillbaka nasta ar och fira riktigt ordentligt.

Fast en sak som fick mig i julstamning var definitivt Sverige-paketet. Kommer ni ihag nar jag skrev att jag hade en overraskning at er? SURPRISE! Till alla er i familjen Burstrom och Danmark, hoppas ni njuter av era argentinska klappar, jag njot i alla fall av att kopa dem.

Och till alla er andra som laser min blogg, en riktigt god jul. Kom ihag att allt inte ar sjalvklart i den har varlden, och att man ska vara valdigt glad over det man har. Sadana saker blir sa latta att se nar man sitter och lyssnar pa regnet som oser ner, tusen mil ifran sitt hemland.

Tankar kring ketchup i glasflaskor

Kategori: Ett och annat

Har jag nagonsin sagt till er att livet ar som en halvfull ketchupflaska av glas? Att forst sa kommer inget, inget, inget, och du slar och slar och slar pa ketchupflaskan for att fa lite ketchup, men du far ingenting. Och sen helt plotsligt slar du och sa kommer det en jattestor ketchupklick som tacker alla pommes fritesen och aven delar av hamburgaren, och du kanner att det helt plotsligt blev alldeles for mycket av ketchupen.

Det har aret, ar som en stor klick med ketchup.


Det gor varmt

Kategori: Ett och annat

Det borjar sakta men sakert bli varmare och varmare har i Corrientes Capital. Typ ganska jattehemskt, och i januari kommer det vara som varst. Det ar roligt for det har som mest varit 38 grader C, men tack vare den kara luftfuktigheten ar varmen som man uppfattar (varmesensationen) 42 grader. Snacka bastu, och varre ska det bli. har hort talas om uppatt 50 grader C, men vet ju inte om de skryter eller om det faktskt ar sant. Jag antar att vi far se helt enkelt.

Eclipse de la luna

Kategori: Ett och annat

Hoola! Sitter har med Reilly och vantar pa manformorkelsen som ska komma om cirka 30 minuter. Sahar ser den ut just nu:
Och sahar ser vi ut just nu:
Vi sitter har pa Chloés takterass under en filt for det ar faktiskt (tro det eller ej) lite kyligt har. Luften ar klar och det blaser lite. Fran nagot av grannhusen kan vi hora en lat som jag kanner igen fran bolicheserna, den heter Danza Kuduro. Nu borjar en polissiren tjuta ocksa. Det ar aldrig riktigt tyst har i Corrientes Capital, inte ens pa natten.

4 manader (och en dag)

Kategori: Ett och annat

Har varit har i fyra, FYRA manader nu. Idag. Sjukt. Det ar sa mycket som hant och sa mycket som jag inte alls berattat for er. Hm, forlat for det. Men huvudsaken ar ju att jag lever och har kul eller hur? Sen kan jag ju beratta alt nar jag kommer hem, ni far ha talamod med mig. Ska forsoka att battra mig, men det kanns inte alltid sa lockande att sitta och skriva ner allt jag gor, jag vill ju gora saker istallet.

I ovrigt har jag nagot av en overraskning till er darhemma. Jag tanker inte beratta vad det ar, men ni kommer gilla det vill jag lova!

Hm, okej, sa det ar faktiskt  manader och en dag har eftersom klockan ar over tolv har men i alla fall!

For er som inte har Facebook

Kategori: Ett och annat

Det har ar Reilly, hon ar fran USA och utbytesstudent fran YFU.


Och det har ar Chloé, fran Belgien, ocksa utbytesstudent fran YFU.

Sa nu vet ni vilka det ar jag pratar om.

Goodbye my almost lover

Kategori: Musik

Sommar och sol

Kategori: Ett och annat

Hm, igar tankte jag prata med min kara familj som vagrar att prata med mig mer an en gang per manad. Alltsa hade jag inte pratat med de pa EN MANAD, och sag valdigt mycket fram emot lite nyheter fran Sverige. Och vad hande? Jo, de glomde mig. Tack sa mycket for den, jag bara kanner karleken stromma fran andra sidan av jordklotet.

Nu till andra saker. Jag ar flytande pa spanska!! Ar valdigt glad eftersom detta betyder betydligt mycket mindre hjarnaktivitet som bara gar at till att prata. Needless to say att jag gor en otroligt massa grammatiska fel, men jag valjer att inte bry mig om det. Huvudsaken ar ju att de forstar mig, eller hur?

Och sen nagot annat som jag bara VET att ni kommer bli avundsjuka pa. Om ca en vecka har jag SOMMARLOV! Ser fram emot att sola pa stranden, ata glass och manga sena natter med manniskor jag trivs med.