trubaduren

Cataratas/Vattenfall

Kategori: Ett och annat

Just nu ar jag i Cataratas de Iguazú, Argentinas storsta vattenfall (vi haller pa och diskuterar det lite for Reilly tycker minsann att Niagara-fallen ar mycket mindre an de vattenfall som finns har, och da borde de ju vara de storsta i hela varlden eller nagot sadant) och turistar med Elsie, Reilly och tva av Elsies kompisar.
Vi bor i ett helt sjukt fint hotell som ligger i utkanten av byn, och det kanns som att bo i sjalva djungeln lite. Jag har atit riktigt god fisk for forsta gangen pa ar och dagar och alla har kopt pa sig massa souvenirer. Och jag har sett tukaner! (t.ex. Zazou i Lejonkungen) De har jattestora oranga nabbar och var jattefina. Sen sag vi en skoldpadda som vi forst trodde var en sten och sen visade det sig att den hade fotter. Och sen nagra andra djur som liknade tvattbjornar lite men som jag inte vet vad de heter pa svenska. Pa spanska heter de coati i alla fall. De var jattesota fast valdigt framfusiga och ranade till och med en gammal tant pa sin handvaska. Stackars tant.
Vattenfallen var jattestora och fulla med regnbagar overallt. OCH JAG TRAFFADE SVENSKAR! De var riktiga Stockholmare fast de bodde i Sao Paolo i Brasilien. Jag pratade med en av dem och han hade san dar snobb-accent som alla innerstadsbor har. Det var roligt och intressant fast jag glomde bort orden hela tiden och borjade prata prata spanska stup i kvarten. Och sen var jag sa himla glad ocksa over att traffa svenskar efter 9 manader i Argentina att jag blev helt virrig. De maste ha tyckt att jag var lite konstig..

Vila i frid Amadeus

Kategori: Ett och annat

Mitt marsvin har dott. Nu liggar han under jasminbusken i tradgarden dar han brukade leka under somrarna. Kanns konstigt, nar jag kommer hem ar det bara Asterix som kommer att vara i buren i koket och pipa.

Señor Cool

Kategori: Ett och annat

Sitter har hemma hos Chloé och kollar pa Resident Evil med Bruno och Reilly. Forstar absolut ingenting. Kan ha nagonting att gora med att jag sitter har med datorn i famnen, vad vet jag. Imorgon klockan 4.15 ska vi ga upp och aka ivag till buss-stationen och sen bar det ivag till los Esteros del Ibera. Coolt. For er som inte har nagon aning om vad det ar, kan jag beratta att det ar 1.300.000 hektarer av naturreservat. Coolare an coolt.

Ar inspirerad

Kategori: Musik

.

Kategori: Ett och annat

sdfghujikoñplkjuyhtgfrsdaxzcvghjgfcv b

Mmm, det har ar vart att do for, jag tror mitt hjarta bloder

9 manader

Kategori: Ett och annat

Wow, for 9 manader sedan landade jag i Argentina. Kanns valdigt avlagset. Tank dig, nagon kan bli gravid och foda sitt barn pa den tiden jag har varit har.
Idag kanske jag gar pa min forsta quince (15 ars fodelsedagsfest), ar ju pa tiden nar det bara ar 1,5 manader kvar tills jag aker hem dar det inte ens existerar sana konstigheter.

Che amoa memé (Jag ger alltid skugga)

Kategori: Ett och annat

Jag kan EN chamamé-lat (en slags argentinsk folkmusik) nu, var stolta over mig. Har forlorat all fiol-pepp. Det ar liksom inte vart det med klassisk musik. Man forlorar all samhorighet och allt det sociala nar man sitter med sitt egna lilla notstall och laser igenom allt. Och jag som trodde att jag skulle bli jatteduktig av att ga i musikskola har. Det enda som jag lart mig ar att jag har sjukt dalig teknik och det visste jag ju redan.

Vi kommer alltid ha Paris

Kategori: Musik

Jag ar namnen som du har pa armen
Det kommer alltid vara vi

Snalla bli min igen, lat det va som i en film

Kategori: Ett och annat

Sitter har och knarkar Veronica Maggio. Langtar till Sverige och Spotify.

Det verkar som att soppa ar vintermaten har i Argentina. I alla fall i min familj. Har absolut ingenting emot soppa, fast det borjar bli lite tjatigt nu med 3 kvallar i rad. Jaja, jag overlever. Visste ni forresten att jag kommer missa MIDSOMMAR!? Det ar okej, har aldrig varit sarskilt viktigt for mig med den dagen anda, men i alla fall! Ska minsann ha en egen midsommar har i kylan med argentinarna. De kommer bli jatteglada over att dansa runt ett kors och lalla med i Sma Grodorna. Tja, man kan ju latsas i alla fall.

Melodifestivalen

Kategori: Ett och annat

Sitter och kollar igenom lite fran Melodifestivalen 2011. Hur kunde ni lata Eric Saade vinna? Det enda han har ar en fin framsida, resten ar bara liksom lite blaha. Kanns sa himla hemvant att sitta och sucka over alla daliga bidrag och vem som vann, precis som man gor varenda ar. Ska bli kul att se vem som vinner hela grejen, som man far kaga lite till. Hehe.

Saker att gora

Kategori: Ett och annat

Nar jag kommer hem ska jag kopa massa fina sommarklader. Och Veronica Maggios nya album Satan I Gatan, om inte min fina syster redan har den forstas. Jag ska cykla till Kairo bara for att jag gillar att cykla, och jag tanker ata all varldens kladdkaka och annat som har med choklad eller elugnar till. Jag tanker njuta av precis lagom varmt vader och duggregn ute pa mitt landstalle. Jag ska aka in till Gamla Stan bara for att vandra kullerstensgator och ata glass i Kungstradgarden. Vill ligga i hangmattan och lasa hela dagen, ga till biblioteket och lana hem ett berg med bocker att lasa, tappa bort bokmarken och hitta dem igen. Tanker utnyttja alla fria sms som man har i samband med Comviq Kompis, traffa alla svenskar som jag saknat och vara med min syster som ar en alldeles speciell svensk som jag saknat alldeles speciellt mycket.

Innan jag lamnar Argentina ska jag ga galen. Jag tanker dricka ett stort antal sondags-mates pa Costanera. Planerar att sitta inomhus och vara glad over att jag inte ar utomhus nar askstormar/sporegn fyller allt med vatten, inte fa tag i taxi nar jag faktiskt ar utomhus och det pagar askstorm/sporegn, sova siesta i tre timmar och inte kunna sova senare pa kvallen och sitta och sucka over vintermodet som verkar besta av endast polotrojor och fula (endel fina) stovlar. Jag tanker sova med tre-fyra filtar om natten for att det ar sa jadrans kallt inomhus, sitta och skriva blogginlagg med vantar eftersom det ar sa jadrans kallt inomhus, svara pa fragor om varfor jag tycker det ar sa jadrans kallt (du ar ju anda i fran Sverige?), uppfinna nya satt att kla sig i skoluniform nar det ar sa jadrans kallt ute pa morgonen och langta till Sverige och element eftersom det ar sa jadrans kallt. Jag tanker prata spanska tills jag spyr for jag kommer formodligen aldrig kunna prata sa har bra igen.

Jag kommer tillbaka ..

Kategori: Musik

.. om mindre an tva manader. Det kanns i hela kroppen att det ar dags nu.